Filtrowanie okazji
1. Nazwa produktu: 9-calowy chiński nóż szefa kuchni
2. Materiał: stal platerowana 3-warstwowo (stal rdzeniowa: 80Cr13, warstwy zewnętrzne: stal niskowęglowa), C: 0,70-0,80, chrom: 13,00-14,50
3. Twardość: 55-57 HRC
4. Kąt krawędzi ostrza: 25-30°
5. Ostrze: Nieprzywierająca powłoka na krawędzi, przedłużona osłona palców
6. Rękojeść: palisander o okrągłym wzorze i rękojeść tang o pełnej długości
Ta krajalnica jest odpowiednim nożem do krojenia w plasterki, krojenia w kostkę lub mielenia mięsa i warzyw.
Nie używaj go do siekania twardych kości ani żadnych twardych materiałów.
1. Po użyciu nóż należy umyć i wyczyścić pod bieżącą wodą. Następnie osusz nóż ręcznikiem i umieść go w stojaku na nóż lub bloku.
2. Nóż należy przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu, najlepiej w bloku.
3. Trzymaj nóż z dala od substancji kwaśnych, zasadowych lub żrących.
4. Aby krawędź ostrza była ostra, ostrze noża powinno być po pewnym czasie odpowiednio naostrzone ostrzarką.
5. Krawędź ostrza jest bardzo ostra. Trzymaj nóż poza zasięgiem dzieci.
chiński w nazwie nie zachęca 😞