Jej doskonałe zatrzymywanie ciepła sprawia, że potrawy pozostają ciepłe przez dłuższy czas.
[Nie nadaje się do mycia w zmywarce] Wskazówki dotyczące przyprawy i pielęgnacji można znaleźć w opisie produktu. Przed pierwszym użyciem należy umyć ręcznie i natychmiast wysuszyć; po każdym myciu należy wetrzeć delikatną warstwę oleju roślinnego.
Żeliwne naczynia do gotowania są stosunkowo bardziej porowate niż naczynia z powłoką teflonową.
Patelnię żeliwną należy pozostawić do całkowitego schłodzenia, a następnie umyć w gorącej wodzie z mydlinami przy użyciu gąbki z dodatkiem zwykłego mydła.
Przeglądając naszą stronę internetową bez zmian w swojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Dzięki temu nasz serwis internetowy może być maksymalnie bezpieczny i wygodny. Dowiedz się więcej o tym, jak używamy plików cookies z Polityki Prywatności
taka patelnia to inny wymiar gotowania… osobiście odnoszę wrażenie że potrawy są jakby smaczniejsze
żeliwna patelnia trzyma ciepło niemal 2x dłużej niż teflonowa