Filtrowanie okazji
Caputo Pizzeria 5 kg - włoska mąka typ 00 na pizzę. Jest to najpopularniejsza na świecie mąka służąca do przygotowania ciasta na prawdziwą pizzę włoską. Kiedyś dostępna tylko w dużych opakowaniach dla pizzeri, teraz już w workach 1 kg i 5 kg. W tej ofercie kupujesz najtaniej opakowanie Caputo Pizzeria 5 kg. Torebkę 1 kg kupisz w innej ofercie - znajdziesz ją u dołu strony.
Caputo Pizzeria to mąka o zawartości białka 12,5 procent. Taki gluten daje siłę mąki W 260/270. Elastyczność wynosi 0,50/0,60. Z takiej mąki wyjdzie umiarkowanie cienkie, ale nie bardzo cienkie ciasto. Jeżeli szukasz mąki na bardzo cienką pizzę polecamy Caputo Manitoba lub Caputo Cuoco.
Caputo Pizzeria to mąka w stu procentach włoska z młynów na południu Włoch, czyli stolicy pizzy. Jak wszystkie nasze produkty włoskie również i ten jest importowany bezpośrednio z Włoch.
Składniki: mąka pszenna miękka typu '00' Wartości odżywcze w 100g/ml: Energia 1502kJ/354kcal Tłuszcz 1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g Węglowodany 72g w tym cukry 1g Błonnik 3g Białko 12,5g Sól 0,006g Masa netto: 5000g Kraj pochodzenia: Włochy Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od dostępu do światła słonecznego Data ważności:
najlepsza do pizzy!