Filtrowanie okazji
Osobiście pijam od czasu do czasu i mnie smakuje, chociaż wiadomo, kwestia gustu 😉
Opis ze strony
Aguantadora Tradicional to Yerba, której podczas argentyńskich targów żywności Caminos y Sabores odbywających się w 2016 r. w Buenos Aires przyznano specjalne odznaczenie za najsmaczniejszą yerba mate.
Yerba Aguantadora elaborada to bardzo ciekawy argentyński smak. Wszystko za sprawą procesu obróbki, który izoluje liście od dymu w czasie suszenia i bardzo długiego leżakowania (aż 18 miesięcy). Dzięki temu otrzymujemy smaczny produkt, przyjemny dla podniebienia, ze stonowaną yerbową goryczką.
Yerba Mate Aguantadora Tradicional to produkt od spółdzielni rolniczej Monte Carlo produkującej yerba mate od 1930 roku, która nie mogła zawieść jakością wypuszczając ten klasyczny produkt z patyczkami. Lata pracy nad poprawą jakości pomogły stworzyć bardzo dobrą yerba mate, sezonowaną aż 18 miesięcy.
Produkty Aguantadora po wstępnym przepuszczeniu liści przez ogień (tuż po zbiorach, aby nie fermentowały) są suszone wyłącznie gorącym powietrzem przez ok. 6 do 8 godzin, dzięki czemu produkt jest wolny od dymu (sin humo).
Yerba mate Aguantadora Tradicional z patyczkami: argentyńska yerba, której musisz spróbować.